Сьогодні усе для тебе — Озера, гаї, степи. І жити спішити треба, Кохати спішити треба — Гляди ж не проспи!Василь Симоненко
Последний раз редактировалось: ЗоЛоТаЯ (7/7/2013, 08:49), всего редактировалось 3 раз(а)
Автор
Дата регистрации : 2011-09-25 Откуда : Киев
Тема: Re: День рождения поэта 8/12/2014, 07:18
8 декабря.
Родилась Ганна Колірдуші.
ЗАХОПИВ БУР’ЯН ЛАНИ. Вечір. На столі Мадера. Слів порожніх пустота. Ах, якби ми! Ах, якби ми! Тільки влада в нас не та…
Ось забули… Розвалили… Захопив бур’ян лани. Ми б достойно все робили, Та не ті у нас пани…
Тільки «охі», тільки «ахі», Б’є рукою в лоб мужик: «Ми живемо як собаки! Наливай іще, старик».
Лунко рюмка задзвеніла. Раптом чують із імли: «Якби совість ви збудили, Все зробити би змогли»
Ну а так, ми тільки плачем, Ждем чиєїсь-то руки. На неораній ще пашні Плачуть п’яні мужики.
Фiн Глозбi музыкальный эксперт форума
Тема: Re: День рождения поэта 9/12/2014, 09:09
9 декабря.
ДР Оксани Куценко.
* * * Ця квітка у мені мене перероста — З нас жоден не хотів її, не сподівався. Її тяжкий дурман, Сльота на пелюстках Розріджують туман Тривимірності вальсу.
Клінічної весни сльоза і бірюза… Ця квітка у мені мене переманила. Біда б її вхопила — Шкода таку зрізать. Мене перемага її дитяча сила.
Тому не спопелю такі вуста пухкі. Не зав’яжу петлю на це свавільне зілля. Ця квітка у мені — дарунок божевілля З гарячої руки.
Тема: Re: День рождения поэта 10/12/2014, 23:42
10 декабря.
ДР Євгена Дашина, песняра.
Тема: Re: День рождения поэта 11/12/2014, 19:31
11 декабря.
ДР Любові Чорнухи.
ЗНІМИ ВЖЕ ФОТО Пустий без розмальовок коридор, Снують туди-сюди безбарвні тіні. Три дні ще перекручую повтор Й стираю пам’ять вперто по хвилині. На тому тижні два порожніх дні, Лиш тільки пиво, друг і матч футболу. Та від учора, знов гучні пісні І кралі довгоногі сплять довкола. Буває зранку ще муляє душа І лоб важкий вистукує об стіни. Не втримавшись надовго поспіша Клинок сумлінно вишибати клином. Так звик ховати погляд в пустоту, В кутки холодно - ввічливого дому. Зніми вже фото! Й рамку - сироту.. Й пробач за все несказане, потому..
Тема: Re: День рождения поэта 13/12/2014, 01:53
12 декабря.
Родилась Лідія Подолинна.
КІШКА Тихенько вечір шелестить травою, Чи, може, кішка в темноті ступає… Нечесно, кішко, хтось повівся із тобою. Така вона, людська натура: Так палко любить й стрімко забуває.
Твій вечір – холод, голод, блохи і кліщі. Коліна теплі вимрієш до ранку. А вранці – дощ! Бо осінь, почались дощі – Усі твої, з початку й до останку.
Зелені очі. Триколор. Любові море! Тобі б мурчати в хаті десь, в господаря на пузі… Ти ж – під чужим вікном, голодна й хвора, А ми повторюєм усе – «Собаки і коти – чотирилапі друзі!»
А ти мурчиш мені так віддано сьогодні! Немов востаннє… Чи таки востаннє? Я розумію голод, бо була голодна. Тепер мій голод вчить – «Віддай останнє!»
Сьогодні знову вечір. В мене ковбаса. Невже сьогодні марно я тебе гукала? На нашім місці я застала пса… І, чи не вперше, не погодувала…
Агов! Двоногі браття!!! Маєте кота? З ким ділите насущну ковбасу? Вам зрозуміла істина проста? Чи я до вас її сьогодні донесу?...
Дай Бог! Дай Бог тобі здоров'я, кішко! Носи хвоста поважно й гордовито. А потім ми зустрінемось, помуркаємо трішки, І ти… І ти підеш до мене жити.
Последний раз редактировалось: Фiн Глозбi (13/12/2014, 10:58), всего редактировалось 1 раз(а)
Тема: Re: День рождения поэта 13/12/2014, 01:56
13 декабря.
Родился Євген Сверстюк. Песню НЕБО В СИНІХ ЗІРКАХ (его слова) исполняет Ольга Богомолець:
Тема: Re: День рождения поэта 14/12/2014, 01:10
14 декабря.
Родилась Наталія Дзенків. Она исполняет свою песню ЗНАЄШ ЯК БОЛИТЬ:
Тема: Re: День рождения поэта 15/12/2014, 18:59
15 декабря.
ДР Анатолія Гальченка.
* * * Самітника від натовпу зціля Правічний Сум – тонкий, мов павутинка. Комусь – манірна пісня солов’я, Мені – "курли" останнє журавлине …
Тема: Re: День рождения поэта 16/12/2014, 01:57
16 декабря.
ДР песняра Олексія Керкеші. Песню РОЗКАЖИ МЕНІ (сл. и муз. Керкеші) исполняет автор:
Тема: Re: День рождения поэта 17/12/2014, 17:30
17 декабря.
Родился Микола Невмитий. Звучит песня НА КОНЯ (сл.М.Невмитого, муз. В.Конощенко,исп. В.Кавун):
Тема: Re: День рождения поэта 18/12/2014, 17:31
18 декабря.
ДР Лариса Колесник.
* * * Я чекаю тебе, я чекаю тебе і донині, І сама вже не можу збагнути оті почуття, Як хмаринки у небі, блукають думки в самотині, А надії мої полетіли кудись в небуття.
Я чекаю тебе, як ніколи іще не чекала, Як чекає весни, прокидаючись, рання земля. Чи можливо тобі я чомусь до душі не припала? Чи дорогу до мене границя якась віддаля?
Я чекаю тебе, бо повернешся ти, я це знаю, Перешкод і границь для кохання немає ніде, І тебе я, мов ранню весну привітаю, І надія, і віра, і радість до мене прийде!
Тема: Re: День рождения поэта 19/12/2014, 09:38
19 декабря.
ДР Валерії Богуславської.
НОТИ САМОТИ Соль-вейг, смуток соло-в’їний, Калиновий передзвін, Присмак згірклий, присмак винний Передчасності сивин. До-ля сі-ре оминає... День минає, вік минає, Календар листки мі-няє, Зеленіє березіль, А тобі розрад немає. Кошеням в душі дрімає Слізних перлів грудка-сіль. Фа-йна панно, безталанна, Наче горлиця закланна – Головою би об мур! Є доцільніші пожертви: Онде поміж мальв з мольбертом, З клаптем полотна подертим – Катерина Білокур...
Тема: Re: День рождения поэта 20/12/2014, 19:40
20 декабря.
Родилась Ганна Смольська.
* * * Жовтень видався надто довгим – У ньому було три дні... Вино. Каштани. Трохи старого болю, Все інше віддай пітьмі.
Коли зануриш обличчя в воду, Гадаєш, можна піти на дно? Якщо рефреном, ба навіть й кодом – А раптом один на сто?
Коли не знаєш, що із тобою завтра – Вистава? Концерт? Кіно? Незнані вулиці? Знані холодні рани? А все одно...
Дощі... Все свіже: трави, земля, серця. Замовлю пива (надто далеке місто). Так у душі живого іще мерця Останній подив стане таким недійсним.
Тема: Re: День рождения поэта 21/12/2014, 02:47
21 декабря.
Более 200 лет назад родился польский и украинский песняр Тимко Падура. Его украинская песня КОШОВИЙ звучит в исполнении Марії Віксніної:
Его наиболее исполняемая в Польше песня HEJ SOKOŁY (поёт Maryla Rodowicz):
Тема: Re: День рождения поэта 22/12/2014, 01:15
22 декабря.
ДР Наталії Пасічник.
ЗА МОТИВАМИ РОМАНА СКИБИ ці тижні в тернополі тижні опісля любові гіркі чаювання при світлі або при вікні ти плакала вперше а отже ти плакала знову за тим хто казав тобі – так а виходило – ні
крихка його пам’ять цілунки його не відчутні – торкнеться вустами плеча – і ні знаків ні ран і сни у яких так багато і мало з майбутнього приносять лиш втому бо зрештою знаєш сама
що тижні минуть і любов омине небезпеку згасати в тобі чи навіки з тобою зростись і той хто пішов – не важливо чи зблизька він був чи здалека - таки повернеться колись
Тема: Re: День рождения поэта 23/12/2014, 00:12
23 декабря.
ДР Олександра Єрмолаєва.
ОПТИМІЗМ За віком вік душа шалено Росла крізь тисячі життів, Щоб дивну ауру для мене Вдягнути в кращому з світів. І ось, освячений Всевишнім, У сні неначе наяву, Тримаюсь на Землі цій грішній І вкотре вірю, що живу.
Тема: Re: День рождения поэта 24/12/2014, 02:30
24 декабря.
Родилась Люцина Хворост, настоящий талант. Люцина исполняет свою песню СОЛОДКОГІРКИЙ РОМАНС:
Тема: Re: День рождения поэта 25/12/2014, 18:25
25 декабря.
Родился Марійка Гаманець.
ВОНА ЛИШЕ ХОТІЛА МАМУ Й ТАТА… Маленька малювала маму й тата. Тіток, дядьків - усю-усю родину. Вона завжди хотіла мати брата. Щоб захищав її і був в тяжку хвилину.
Вона лише хотіла, щоб по ночах З сестрою про секрети розмовляти. Вона сама вже й бавитись не хоче. Одною не цікаво в ляльки грати.
Маленька малювала діда й бабу - стареньких, стомлених, але іще привітних. Вона ходила з ними би по саду - і піклувалась би про своїх рідних.
Вона б любила кожного шалено - Усе б віддала за велику хату. Вона б була щаслива без "напевно". ЇЇ би зігрівало слово "тато".
Маленька вже не та: вона - доросла. Задумується тільки на хвилину. Вона сама. Її лишили просто... Та все ще хоче мати ту родину.
Замріється, бува, та й забуває. Про те, що прожила в дитячому будинку. Любиму маму Бог хай зберігає. Хоча залишила беззахисну кровинку...
Тема: Re: День рождения поэта 26/12/2014, 20:20
26 декабря.
Родился Олег Романенко, чьё стихотворение МІЙ КІТ ЗА ТОБОЮ СКУЧИВ, очень простое по форме и очень искреннее по содержанию, переведено на множество иностранных языков:
* * * Мій кіт за тобою скучив, У мене нові книжки, У мене нові шпалери, Мій кіт за тобою скучив.
У мене нові шпалери, У мене нове життя, І тільки одна проблема: Мій кіт за тобою скучив.
_________________ Жінка має мету і уникає шляху до неї. Чоловік прагне шляху і біжить своєї мети.
Тема: Re: День рождения поэта 27/12/2014, 08:51
27 декабря.
ДР Євгенки Чугуй.
ВІЩУВАННЯ Я сама - не сама. Я жива - не жива. Бите скло, пісень лихоманка. Я влаштую жнива, Парубоцькі жнива, Хай радіють мої колежанки…
Сивий прах полетить, Сильний прах проросте. Чи любов, чи діряві червінці? Якщо сіль на вустах, То байдуже, пусте, На долоні написано жінці…
_________________ Жінка має мету і уникає шляху до неї. Чоловік прагне шляху і біжить своєї мети.
Тема: Re: День рождения поэта 28/12/2014, 00:56
28 декабря.
ДР Тетяни Радко.
ДОЩ ІШОВ А по вулиці дощ ішов Отак просто. Краплі падали з підошов, Наче сльози.
З листя жовтого капюшон, Зручно дуже. В серце осені дощ ішов По калюжах…
Тема: Re: День рождения поэта 29/12/2014, 01:45
29 декабря.
ДР Михайла Дубовика.
* * * Падає листя пожовкле осіннє, Небо туманами мріє. Сій мені в душу утіхи насіння! Ave, Маріє!
Тема: Re: День рождения поэта 31/12/2014, 22:26
30 декабря.
Родился Михайло Гринишин, автор знаменитой песни ВІВЦІ МОЇ ВІВЦІ, которую исполнит Микола Сисак в сопровождении оркестра.
Тема: Re: День рождения поэта 31/12/2014, 23:02
31 декабря.
ДР Михайля Семенка.
VII Білі білі як коралі білі зуби зуби Галі тіло біле все у неї тіло білої лілеї вона вся така пестлива повна чарів повна дива біла вся душа її в ній жартують солов’ї я коханням ясномилим розстилаю білий килим і до ніг її кладу і схилюся й упаду у бажанні буйносмілім у єднанні чистобілім в білосерденько загляну жити далі ні не стану тіло біле все у неї тіло білої лілеї серце в неї із кришталю Галю! Галю!
Тема: Re: День рождения поэта 1/1/2015, 15:58
1 января.
ДР Еліни Форманюк.
* * * не реп не хоку не верлібри не ніч не ти не песимізм не граєш сам у прісні ігри не ловиш зайців тьмяних призм
не так не вчасно не весною відбилось сонце на щоці не та молитва не з тобою не срібний хрестик у руці
не спокій грішника жорстокий не та любов і не на трьох не мій німий до щастя дотик не happy end не епілог
Тема: Re: День рождения поэта 2/1/2015, 15:58
2 января.
ДР Володимира Хлопана.
НА КРОК ПОПЕРЕДУ ЖИТТЯ… Ви йшли вперед... Без вороття Голодні, босі та обдерті На крок попереду життя І лиш на крок позаду смерті Ви йшли... Під звук серцебиття В свинцю кривавій круговерті На крок попереду життя І лиш на крок позаду смерті І без жалю. Без каяття Ішли вперед. Затяті. Вперті На крок попереду життя І лиш на крок позаду смерті.
Тема: Re: День рождения поэта 3/1/2015, 18:34
3 декабря.
Родился Іван Низовий.
* * * Пожовкле листя на мої стежки – Нагадування зайве про розлуку – Повільно лине... Падає без стуку Достиглий жолудь бронзово-важкий На твердь земну.
Прошкую навмання В жовтневу сумовиту завірюху, Туди, Де, замерзаючи без руху, Самотній клен стоїть на схилі дня. В незвичній тиші, в тиші неземній – Пожовкле листя… Стежка загубилась… Будив я тишу – тиша не збудилась, І сам я наче розчинився в ній...
Тема: Re: День рождения поэта 5/1/2015, 01:40
4 января.
ДР Миколи Ткача.
* * * Прощай. Згубись. Яка потреба палити душу невзначай. Мені не сонячно без тебе, ще важче будеться. Прощай.
Уже чекань моїх вітрило солоний вітер переправ; уже я падаю безкрило, уже душа моя без прав.
Смак полину і пах медовий. Безлюдний степ. Дзвінкий ручай. Прости мені мій сум бездомний. Я так люблю тебе. Прощай.
Тема: Re: День рождения поэта 5/1/2015, 12:21
5 января.
Родилась Надія Кара.
ЕРОТИЗОВАНА СКЛАДОВА
В. ініціал у епіграфі – особисте, здогади – злим язикам то найкращий харч. я провокую їх. так. і – авжеж – навмисно. я спекулюю ім'ям твоїм, тож пробач.
бісики змушують згадувати дрібниці: чіткість емоції в згинах виразних брів (цинік діагностував би істинкти ниці)… тільки мені знати, що ти насправді хотів.
ковзає погляд, занурюючись у сутність... усмішка заблукала в куточках губ, і від відвертості – ніяково присутнім. ніби відчув і одразу змінився кут –
дотик долоні доводить до точки кипіння (ніби продуманий, нібито мимохіть). пік насолоди: лоскоче десь в піднебінні вбивче поєднання: ніжність, чуттєвість, хіть...
Суміш п'янких ароматів від кофеїну і вищосортного Winston-ського тютюну... ...все планувалось як розіграш для наївних, тільки цього разу ти межу перетнув...
поки не пізно – півкроку назад хоч, ну ж бо. поки ще в змозі думати голова – просто змирись, що дефектом нашої "дружби" є якась еротизована складова...
Тема: Re: День рождения поэта 6/1/2015, 14:20
6 января.
Родился очень известный поэт Володимир Сосюра. На его стихи сложено много песен. Одна из них, ТОПОЛИНА БАРКАРОЛА (муз. П.Майбороди) звучит в исполнении трио бандуристок Дивоструни:
Тема: Re: День рождения поэта 7/1/2015, 03:09
7 января.
Родился поэт-песняр Ростислав Братунь. Песню на стихи Братуня ВІДПЛИВАЮТЬ БІЛІ КОРАБЛІ исполняет Юлія Колесник (муз. П.Дворського)
Тема: Re: День рождения поэта 8/1/2015, 15:08
8 января.
ДР Степана Крижанівського.
БЕРІЗКА Кожен вечір дожидаю - Вийдеш ти чи ні? Кожен вечір виглядаю У далечині.
Бачу: в білому убранні Край твоїх воріт Хтось в неясному смерканні Все стоїть, стоїть.
Чи не ти мене чекаєш В сумі самоти? Я лечу і повертаю, - Ні, не ти, не ти...
Край воріт сумна і мила В білому вбранні Жде мене берізка біла У самотині.
Скільки раз імла вечірня Маяла крильми, Стільки раз берізка вірна Виглядала з тьми.
Ти ж десь довго загулялась, Не вернулась в дім, Ти берізкою зосталась В спогаді моїм.
Тема: Re: День рождения поэта 9/1/2015, 01:43
9 января.
ДР песняра Михайла Бойко. Его песня СОН ЦЕ звучит в исполнении группы Колір Ночі:
Тема: Re: День рождения поэта 11/1/2015, 10:06
10 января.
ДР Софії Кримовської.
ГРА Життя – то гра. Зіграємо в любов? Маленьку п’єсу на чотири дії: У першій я даю тобі надію, У другій – ти, а я цьому радію. У третій безліч сцен, людей, розмов.
А у четвертій? Може, з хепі-ендом? Із сукнею від «Prada» чи «Armani»? Усі веселі, гарні, може, п’яні? З ламбадою, лезгінкою, кан-каном? Але, на жаль, задорога оренда...
Обмежимося грою на папері Без феєрверків і гучних феєрій.
Тема: Re: День рождения поэта 11/1/2015, 13:50
11 января.
Родилась Наталія Дев'ятко.
* * * Ну от і все, і світло плавно згасло, І шелест оплесків розтав в ночі. Безмовну сцену, горду і прекрасну, Імла сховала, скільки не кричи.